Status

    18:e April 2024

Arkiv

Den 19:e Augusti - 2014

Kärcher Pumpautomat #2/3



Själva bytet tog bara 15 minuter. Givetvis så var denna pumpen ännu högre än den gamla. Men specialaren från förra gången funkade whistle Skulle ta patent på den. Måste vara fler som haft samma problem som jag..

Coppans Blogg



Första kopplingen ser tät ut.. Skulle egentligen haft en PEM koppling med invärtes gänga, men dom var slut så det fick bli en muff i stället.

Coppans Blogg



Men.. Givetvis.. Kommer en droppe var 5:e sekund. Skulle haft mer gängtejp. Jag får skruva isär den igen en annan dag. Men det känns liksom inte seriöst att behöva använda 100 varv gängtejp på en sån här installation.. Tror inte det kommer att hålla i längden.

Plastkopplingar är menade för andra plastkopplingar och att tätas av gummipackningar, och inte i gängorna som mässingskopplingar där man kör med lin och gängpasta. Man blandar inte kopplingar av olika material
som jag gjort nu. Det är iafl mina erfaranheter efter alla dessa år

I bland när man använder mässingskopplingar så kan dom svettas ett tag innan dom "gonar" till sig har jag märkt. Tror inte det gäller plast och gängtejp iofs.

Annars så känns pumpen ok. Tyst och fin.
Inte lika hög kapacitet som den gamla men den räcker perfekt för ett litet hus som mitt.
Trycket verkar ligga på 3 bar i stället för 4 som den gamla (Bättre för mina gamla ledningar).

Perfekt pump att kånka till sommarstugen och slänga in i bilen igen på hösten. Men ingen permanentpump. Har t.o.m bärhandtag liksom. Hur ofta ser du nån bärandes på sin huspump?

Men man vet ju aldrig. Den får iafl sitta där den gör tills plånboken och nerverna lugnat ner sig

Innehållet som publiceras här omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfälten. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Kommenterarer på "Kärcher Pumpautomat #2/3"

A CkWare Production. Copyright 1996 - 2024. NightMode - Where Do You Wanne Sleep Tonight?

Sidan tog 0.48 sekunder att skapa.

Du kommer INTE från en mobil enhet. Du använder INTE SSL
Din IP4 är 18.116.15.31.