Status

    25:e April 2024

Arkiv

Den 17:e Maj - 2022

Fler leveranser #2


Nu borde jag väl ha bomulls-filter så det räcker ett tag.. Märks en j*kla killnad på vattnet måste jag säga.
Men en sak som dom inte är så bra på är att ta bort Järn från vattnet.

Coppans Blogg



Det finns alltid halter av järn och mangan i borrade brunnar, något som kan ge upphov till missfärgning, smak och doft när vattnet kommer i kontakt med luften och oxiderar. Järn i vatten brukar du kunna konstatera relativt enkelt. Det ger en tydlig järnsmak och kan också brun eller rödfärga vattnet.

Järn i vattnet kan vara problematiskt. Det medför normalt ingen hälsorisk, men risk finns för missfärgning av textilier och sanitetsporslin. Det kan även leda till slambildning i ledningar, igensättning och dålig lukt, detta kan vara problematiskt även vid lägre halter än vad Livsmedelsverkets rekommendation är avseende enskild dricksvattenförsörjning.


Men att sätta ett billigt Järnfilter på huvudledningen som man kan byta själv skulle aldrig funka. Dom ger typ ett flöde på 5 liter/minuten.
Men visst.. Man skulle ju kunna testa ett 5 mikronsfilter och ett järnfilter efter det nån vecka bara för att se om det hjälper och fundera vidare sen. Men då vill jag ha en tredje filterbehållare först så dom första tar alla partiklar annars kommer det möka igen direkt.

Coppans Blogg



Nu har jag väl också konserver så det räcker ett tag.. Så här skulle väl förrådet alltid se ut, men det är lätt hänt att man tullar lite ibland

Innehållet som publiceras här omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfälten. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Kommenterarer på "Fler leveranser #2"

A CkWare Production. Copyright 1996 - 2024. NightMode - Where Do You Wanne Sleep Tonight?

Sidan tog 0.52 sekunder att skapa.

Du kommer INTE från en mobil enhet. Du använder INTE SSL
Din IP4 är 18.191.171.20.