Status

    29:e Mars 2024

Arkiv

Den 6:e December - 2022

Dieselvärmare #2 - Uppgradering.



Min dieselvärmare har tydligen landat i Malmö och jag har spånat lite om installationen.
Tydligen så kommer dom (enligt mångas kommentarer) med mjuka Dieselslangar och utan bränslefilter.

Beställde detta uppgraderingskitet på Amazon för ingenting + fri frakt och hoppas på att jag fått rätt (vanligaste storleken).

Coppans Blogg



Den enkla bränslepumpen som sitter i dom jobbar "pulsvis" och dom mjuka slangarna absorberar den pulsen så pumpen får jobba hårdare
eller bränslet får ett sämre flöde. Plus att den mindre diametern ska göra att pumpen klarar av att pressa ur ev. luftbubblor som samlas.

Nåt åt det hållet iafl.

Nu kommer jag ju inte använda den så ofta precis, men som sagt.. Kostade ingenting och ett bränslefilter skadar ju aldrig det heller.

Tydligen så är Kina brännarna Webasto kopior. Dagen efter att deras patent gick ut så gick det att köpa kopior från Kina.
Så tekniken funkar, och ska vara tillförlitlig, så dom har blivit väldigt populära i husbilar, garage, förråd, osv, osv.

Reservdelar finns överallt och dom kostar också nästan ingenting.

En sak bara.. Dom klarar inte att strömmen bryts. Då eldar man upp logiken i dom när fläkten inte kan transportera bort värmen.
Man måste låta den köra sin stoppcykel.

Om den känner av att dieseln tar slut eller att batteriet håller på att dö vet jag inte. Men den ska kunna känna av om brännarn stannar och då borde den ju köra sin stoppprocedur tycker man. Panelen ska iafl visa volten från batteriet också.

Ska bli intressant att testa den. Ville ha just denna typen av fjärrkontroll och version av kontrollpanel, och det fanns inte så många att välja på då (finns tydligen iafl 3 olika varianter med olika funktioner).

Med denna styrmodulen ska man kunna styra precis allt, medans det finns mindre som bara har grundläggande funktioner som av/på och effekt.

Det ska gå att sätta den i autoläge så den startar vid vissa tider eller om tempen går under ett visst gradtal plus styra pulserna till bränslepumpen, mm, mm..

Men det finns 100 olika varianter av värmare, med 100 olika konfigurationer så jag kan bara hoppas på att jag fick rätt när man bara har bilder att gå på.

Fick bli ett "avgasrör" till också. Det som följer med är på bara 60 cm..

Coppans Blogg



Detta ligger på det dubbla, så nu kommer det garanterat att funka, oavsett vart jag sätter den.

Innehållet som publiceras här omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfälten. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Kommenterarer på "Dieselvärmare #2 - Uppgradering."

A CkWare Production. Copyright 1996 - 2024. NightMode - Where Do You Wanne Sleep Tonight?

Sidan tog 0.52 sekunder att skapa.

Du kommer INTE från en mobil enhet. Du använder INTE SSL
Din IP4 är 54.87.90.21.