Blev en runda till högsby i dag. Hittade 2 st "judy" från "Markslöjd" till rea-pris Köpte en likadan förra gången jag var där, och samma antal fanns kvar denna gången vilket måste innebära att jag är den enda som antingen har en väldigt dålig smak, eller den enda med en bra Nåväl. Rena fyndet för 40:- stycket.
Dom är inte särskilt snygga att glo på när man ser dom direkt, men på 20-30 meters håll är dom super.
Närmre än så, är privat mark (olaga intrång). "castle doctrine" gäller här
Min första "riktiga" telefon. Och ta mig f*n den bästa jag haft. Täckning som jag vet inte vad, och funktioner som fick en att rysa. Tror detta var runt 1997
La den brevid min bärbara och en röst sa när jag fick sms. Man kunde tom skicka sms/email via datorn!!! STORT! Kommunicerade via infrarött eller seriellt gränssnitt med kabel.
Köpte ett nytt skal och ny antenn till den samma kväll som jag tappade den. Fast jag misstänker fortfarande att den gled ur fickan på en fest jag var på och att någon tog den
Hade en antenn med lysdiod som blinkade när det ringde
Borgen i Påbonäs uppfördes under första delen av 1300-talet när adeln började växa sig stark.
Byggherre kan vara riddaren Jon Kettilsson Puke. Han skrev ett brev från borgen 1339. Några år senare finns ett brev bevarat som släktingen Puke Glysing skrev i Påbonäs.
Under andra halvan av 1300-talet övergick borgen genom giftermål delvis i släkten van Vitzens ägo. Vicke van Vitzen, den äldre, var fogde på Kalmar slott 1366-1389. Säkert var han ganska ofta på borgen. Hans brorson Arent van Vitzen bodde i alla fall här 1384-1390. Efter Vickes död vid slaget i Falköping 1389 och Arents död 1390 var Vicke van Vitzen, den yngre, Arents bror, tvungen att överlämna borgen till drottning Margareta. En annan släkting, Katarina Glysingsdotter, lämnade också sin del i Påbonäs, mot att hennes man, Johan, som tillfångatagits vid slaget i Falköping skulle friges.
Under slutet av 1300-talet blev Påbonäs på så sätt en kunglig borg under drottning Margareta.