Blev så jäkla bra förra gången så jag bestämde mig för att göra en omgång till.
500g gula ärtor.
250g rimmat fläsk.
2 gula lökar.
1 stor morot.
1/2 msk timjan
1/2 msk mejram.
1/2 tsk salt.
1/2 tsk svartpeppar.
1/2 tsk vitpeppar.
2 köttbuljongtärningar.
1 l vatten.
20 pepparkorn.
5 lagerblad.
Börjar med att lägga ärtorna i blöt i ett dygn, häller av vattnet som blir kvar.
På morgonen så fyller jag på med ~2 liter vatten, skivar moroten och lökarna.
Skär fläsket i bitar och slänger ner pepparkornen, lagerbladen, mejramen
+ smular ner timjanen.
Sen så får den puttra i på "låg" ~10-15 timmar och fyller ev. på med mer vatten under tiden.
När jag kommer hem på kvällen så häller jag i resten av kryddorna + buljongtärningarna.
Blir ingen blaskig soppa som serveras som "dagens" ute på stan. Den här blir riktigt mustig,
och efter en tallrik är man verkligen mätt.
Visade sig givetvis att jag glömde handla fläsk i dag. Så jag får sätta på den
i morrn i stället. Skulle ärtorna vara sabbade så får jag väl göra en ny laddning för 10:-
Innehållet som publiceras här omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfälten. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.
Kommenterarer på "Ärtsoppa."